אכילה רגשית יכולה להשפיע על כל אורח החיים שלך ויש לה השלכות בהיבטים הבאים:
אנרגיה ירודה: אנרגיה או חיוניות ירודה משפיעה על המצב הנפשי והרגשי. תהיה חוויה של חוסר איזון שתגרום לעצב, תסכול, וחוסר הגשמה.
לעיתים תכופות, לאכילה רגשית תתלווה עלייה במשקל.
במובן הפיזי: מזונות עתירי סוכר תורמים במידה ניכרת לתחושת עייפות וחוסר אנרגיה.
במובן הנפשי: רב הפעמים עלייה במשקל גורמת לדימוי עצמי נמוך, בושה, חוסר ביטחון עצמי. לכל אלה, נמצאים בקשר ישיר עם מצב הרוח והחיוניות.
דימוי עצמי נמוך: אני מניחה שאם את כאן, בוודאי נסית במרוצת השנים דיאטות כאלו ואחרות. אך דיאטות כטבען (ברב המקרים) להיכשל. הניסיונות החוזרים ונשנים לרדת במשקל גורמים שוב ושוב לתחושות כישלון אשר פוגעים בתחושת המסוגלות וכפועל יוצא, בדימוי העצמי. תחושת המסוגלות היא (כמעט) תנאי הכרחי להגשמה עצמית.
תחושת תקיעות וחוסר הגשמה: אכילה רגשית מעידה לרב, על חוסר איזון רגשי. כשנקודת הפתיחה שלנו היא כזו, ניתקל בדרך במכשולים ומחסומים בדמות חוסר מוטיבציה, עייפות נפשית, חוסר ביטחון, תסכול. כל אלו, יקשו על ההתקדמות והתנועה לעבר המטרות והחלומות שלנו.
בריאות לקויה: כפי שציינתי, אחת התופעות של אכילה רגשית, זו עלייה במשקל. עלייה במשקל מגבירה את הקושי הפיזי ומעלה את הסיכון לפתח מחלות בריאותיות כגון: ל"ד גבוה, סכרת וכדומה.
חשוב להבין שאכילה רגשית היא הדרך לברוח מרגשות שקשה לנו להתמודד ולהכיל. אבל הם רק הסימפטום לדברים עמוקים יותק שנמצאים בתוכו. ברגע שנרפא את המקומות העמוקים, המשקעים שלנו, פחות נזדקק לאכילה רגשית.